Procedura i harmonogram wydawania posiłków
-
Nauczyciel / wychowawca klas I – III / wychowawca świetlicy, przed posiłkiem myje
z dziećmi ręce w łazience przy użyciu mydła antybakteryjnego zgodnie z instrukcją mycia rąk.
-
Przed rozpoczęciem wydawania i spożywania posiłku w stołówce szkolnej, stoły, krzesła i miejsce wydawania posiłku są dezynfekowane przez pracownika stołówki.
-
W wyznaczonej dla grupy godzinie są wydawane posiłki.
-
Dzieci odbierają posiłek i siadają do stolików zachowując możliwy dystans.
-
Po wyjściu ze stołówki, nauczyciel nadzoruje wykonanie czynności higienicznych przez dzieci zgodnie z instrukcją mycia i dezynfekcji rąk. Po spożytym posiłku dzieci myją ręce i wycierają dokładnie w ręczniki jednorazowe.
-
Pracownik „stołówki” myje i dezynfekuje miejsca spożywania posiłków przez dzieci zgodnie z instrukcją w procedurze.
Harmonogram wydawania posiłków
Obiad
Grupa Klasy 0-3 |
Wydanie posiłków |
Zwrot naczyń |
0 |
11.50 |
12.10 |
I |
12.25 |
12.45 |
II |
12.50 |
13.10 |
III |
13.25 |
13.45 |